Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.03.2020

Прокуратура Житомирщини в апеляційній інстанції відстояла вирок щодо житомирянина, засудженого до 13 років позбавлення волі за розбійний напад на 19-річну дівчину

  
Із позицією прокуратури Житомирської області щодо обґрунтованості вироку суду першої інстанції та доведеності вини обвинуваченого у скоєнні особливо тяжкого злочину Вінницький апеляційний суд погодився та ухвалив  відповідне рішення.
Так, апеляційні скарги обвинуваченого та його захисника залишені без задоволення, а вирок Богунського районного суду міста Житомира від 06.09.2019 – без змін.
Як повідомлялося раніше, місцевий житель, студент одного із вищих навчальних закладів, у січні 2018 року скоїв зухвалий розбійний напад на 19-річну житомирянку.
Зустрівши дівчину увечері, після 19.00 год, коли поверталася додому малолюдною стежкою, зловмисник напав на неї, зірвавши золоті прикраси (ланцюжок, сережки, перстень). Коли ж потерпіла спробувала чинити опір, нападник вдарив її декілька разів гострим предметом, тяжко поранивши, та втік.
Унаслідок нападу, що призвів до втрати здоровя після тривалого лікування, дівчині встановлено інвалідність.
Вироком суду нападника визнано винним у скоєнні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 187 (розбій, поєднаний із заподіянням тяжких тілесних ушкоджень) КК України, та призначено покарання у виді 13 років позбавлення волі з конфіскацією половини належного йому майна.
Також вироком суду задоволено цивільний позов потерпілої та стягнуто із обвинуваченого заподіяної матеріальної і моральної шкоди на суму майже  1,1 млн грн. 
Наразі вирок набув законної сили.
 
Прокуратура Житомирщини у соцмережах: Тwitter  Facebook  Telegram

Автор: Пресслужба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 1847