Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.03.2020

За касаційною скаргою органів прокуратури справу щодо незаконної видачі дозволу на видобуток бурштину в Олевському районі направлено на новий розгляд

    Верховним Судом враховано доводи касаційної скарги органів прокуратури щодо протиправної видачі товариству «Райт Солюшн» в позааукціонному порядку спеціального дозволу на видобуток бурштину на площі понад 3400 га, що в Олевському районі.
    Постановою Верховного Суду від 24.03.2020 справу передано для нового розгляду до суду першої інстанції, якому необхідно зясувати, чи дійсно товариство орендувало цілісний майновий комплекс спеціально побудований (реконструйований) з метою видобування та переробки корисних копалин, а також чи мало право підприємство на підставі поданих документів отримати спеціальний дозвіл без проведення аукціону.
    Органами прокуратури Житомирської області буде вжито всіх передбачених Законом заходів задля захисту інтересів держави в судовому порядку.
    Додатково: У 2016 році Держгеонадрами видано ТОВ «Райт Солюшн» спеціальний дозвіл на вивчення та розробку родовища бурштину Правобережної ділянки, що у Олевському районі, площею 3405,5 га.
    З метою обходу процедури аукціону, вказане товариство уклало договір оренди нібито цілісного майнового комплексу, пристосованого для ведення розвідувально-гірничих робіт, а також рухомого майна, необхідного для здійснення геолого-пошукових робіт, серед якого виявились навіть водяні мотопомпи.
    Як з’ясувалось, вказаний «майновий комплекс» розташований за багато десятків кілометрів від місця проведення геологорозвідки, та по суті є лише невеликою частиною будівлі.
    За таких обставин, прокуратура Житомирської області звернулась до адміністративного суду в інтересах Житомирської обласної ради із позовом з метою скасування незаконного дозволу на здійснення геологічного вивчення, у тому числі дослідно-промислової розробки ділянки надр бурштину, який задоволено в повному обсязі.
    У подальшому, Вінницьким апеляційним судом рішення суду першої інстанції скасовано, у зв’язку з чим органами прокуратури подано касаційну скаргу.
 
Прокуратура Житомирщини у соцмережах: Тwitter  Facebook  Telegram

Автор: Пресслужба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 2297