Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.04.2020

На Житомирщині посадовець райвідділу поліції пообіцяв водію за 10 тис грн не притягувати його до адмінвідповідальності за керування у стані алкогольного сп'яніння (ФОТО)

У четвер, 9 квітня 2020 року, за процесуального керівництва прокуратури Житомирської області викрито та затримано на вимаганні та одержанні неправомірної вигоди на суму 10 тис грн тимчасово виконуючого обов’язків заступника начальника одного з райвідділів поліції області.
За даними слідства, капітан поліції вимагав та одержав 10 тис грн неправомірної вигоди від жителя міста Житомира, пообіцявши йому «залагодити питання» та не притягувати до адміністративної відповідальності за керування автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.
Оперативні заходи із викриття та затримання особи проводилися прокуратурою спільно із співробітниками УСБУ в області та слідчим управлінням ТУ ДБР у м. Хмельницькому, що поширює свою діяльність на Житомирську область.
Неправомірну вигоду вилучено, особу затримано у порядку ст. 208 КПК.
Наразі вирішується питання щодо повідомлення особі про підозру, відсторонення від посади та застосування запобіжного заходу.
Досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч. 3 ст. КК України (одержання неправомірної вигоди службовою особою, яка займає відповідальне становище, поєднане з вимаганням неправомірної вигоди) проводить ТУ ДБР у м. Хмельницькому.
Хід досудового розслідування прокуратурою області взято на контроль.
 

Прокуратура Житомирщини у соцмережах: Тwitter  Facebook  Telegram

Автор: Пресслужба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 3497