Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.04.2020

У Малинському районі розслідується самовільне захоплення сільгоспугідь

Коростишівською місцевою прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво досудового розслідування за фактом самовільного зайняття земельної ділянки у Малинському районі.
Кримінальне провадження за ч. 1 ст. 197-1 КК України розпочато за заявою сільського голови Любовицької сільської ради Малинського району.
За наведеними у заяві відомостями, на території Любовицької сільської  ради, між селами Українка та Ялцівка, товариство з обмеженою відповідальністю без передбаченого законом дозволу, самовільно зайняло земельну ділянку, яку обробляє  за допомогою спецтехніки.
Такі дії товариства викликали обурення місцевої громади та були розцінені як рейдерське захоплення значної площі сільгоспугідь: люди висловили рішучі наміри відстоювати свої права на землю.
У ході досудового розслідування проведено огляд місця події, де зафіксовано факт можливого незаконного зайняття земельної ділянки та вилучено сільськогосподарську техніку, дозвільні документи на яку, на момент проведення слідчої дії, були відсутні.
За участі процесуального прокурора Коростишівської місцевої прокуратури Малинським районним судом розглянуто та задоволено клопотання про накладення арешту на вилучену сільськогосподарську техніку.
На даний час триває досудове розслідування, яке проводять слідчі Малинського відділення поліції.
Процесуальним прокурором, з метою повного, всебічного та об’єктивного розслідування провадження та з метою прийняття законного рішення стосовно спірних угідь надано відповідні письмові вказівки.
 

Прокуратура Житомирщини у соцмережах: Тwitter  Facebook  Telegram

Автор: Пресслужба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 2226