Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.04.2020

На Житомирщині місцеву підприємницю підозрюють у пособництві незаконному експорту лісопродукції майже на 3 млн грн та використанні підроблених документів

Прокуратурою Житомирської області здійснюється процесуальне  керівництво досудового розслідування у кримінальному провадженні за фактами збуту незаконно зрубаних дерев, що спричинило тяжкі наслідки, та використання завідомо підроблених документів, вчинених місцевою підприємницею.
У понеділок, 13 квітня 2020 року, за погодженням із процесуальним прокурором, особі повідомлено про підозру у скоєнні злочинів за  ч. 5 ст. 27, ч. 4 ст. 246 та ч. 4 ст. 358 КК України (пособництво, збут незаконно зрубаних дерев, використання завідомо підроблених документів).
За версією слідства, місцева приватна підприємниця, з метою приховання незаконно зрубаної деревини для подальшого збуту, використовувала завідомо підроблені офіційні документи, «надаючи допомогу» іншим співучасникам злочинів у незаконному оформленні сертифікатів про походження лісоматеріалів та виготовлених з них пиломатеріалів.
Унаслідок протиправних дій фігурантки кримінального провадження протягом 2019 року з регіону незаконно експортовано значний обсяг лісопродукції загальною вартістю 2,9 млн грн.
 Викрито та припинено незаконні оборудки з експортом лісопродукції завдяки спільним діям прокуратури області, слідчого управління ГУНП та Управління СБУ в області.
Наразі триває досудове розслідування, яке проводить СУ ГУНП в області.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Прокуратура Житомирщини у соцмережах: Тwitter  Facebook  Telegram

Автор: Пресслужба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 2066