Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.04.2020

На Житомирщині судитимуть місцевого жителя за насильство над 82-річною матір’ю

Коростишівська місцева прокуратура здійснюватиме підтримання публічного обвинувачення у справі стосовно місцевого жителя, обвинуваченого у неодноразовому вчиненні насильства над матір’ю, що сталося у Малині.
Обвинувальний акт за ст. 126-1 КК України (домашнє насильство, тобто умисне систематичне вчинення фізичного, психологічного насильства щодо матері, що призводить до фізичних або психологічних страждань, погіршення якості життя потерпілої особи) розглядатиме Малинський районний суд.
За даними слідства, 50-річний житель м. Малин тривалий час, протягом  2019-2020 років, скоював психологічне насильство над рідною людиною – 82-річною матір’ю, навіть не зупиняючись перед її поважним віком.
Зловмисник систематично умисно ображав  літню жінку нецензурною лайкою, принижував та залякував, погрожував фізичною розправою, через що вона змушена була полишати домівку та шукати захисток у сусідів,   неодноразово викликати працівників поліції.
За насильство у сім’ї правоохоронці неодноразово складали протоколи про вчинення адміністративних правопорушень за ч. ч.  1, 2 ст. 173-2 КУпАП, за результатом розгляду яких суд визнавав чоловіка винним та застосовував штраф і громадські роботи.
Тепер за свої дії насильник буде покараний відповідно до Кримінального кодексу України, яким передбачено, зокрема, обмеження волі на строк до п’яти років, або позбавлення волі на строк до двох років.
 

Прокуратура Житомирщини у соцмережах: Тwitter  Facebook  Telegram

Автор: Пресслужба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 3055