Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.04.2020

На Житомирщині майстра лісу підозрюють у незаконній порубці 170 дерев та заподіянні державі шкоди на суму понад 145 тис грн

За процесуального керівництва прокуратури Житомирської області триває досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом незаконної порубки лісу, що заподіяла істотної шкоди, та розтрати чужого майна шляхом зловживання своїм службовим становищем, скоєної майстром лісу Новоград-Волинського лісництва.
У понеділок, 13 квітня 2020 року, за погодженням із процесуальним прокурором, особі повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 191, ч. 1 ст. 246 КК України.
За даними слідства, на ДП «Новоград-Волинський лісгосп АПК» діяла злочинна схема розтрати державних лісових ресурсів, до якої причетний майстер лісу цього лісового господарства.
Посадовою особою на ввірених йому лісових ділянках лісгоспу протиправно здійснювалися порубки дерев, які в подальшому реалізовувалися суб’єктам господарювання без відповідного обліку, в тому числі експортерам деревного вугілля сумнівного походження.
Зокрема, за період із лютого по грудень 2019 року ним було зрубано не призначених для вирубування майже 170 сухостійних і сироростучих дерев різних порід – граб, клен, сосна, осика, береза, липа, вільха.
Унаслідок незаконних порубок лісу державі заподіяно істотної шкоди на суму понад 145 тис грн.
Наразі у справі триває досудове розслідування, яке проводить СУ ГУНП в області.
 

Прокуратура Житомирщини у соцмережах: Тwitter  Facebook  Telegram

Автор: Пресслужба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 3079