Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.04.2020

На Житомирщині повідомлено про підозру міському голові, який у змові з депутатом-підприємцем та директором підприємства під час капітального ремонту доріг заволоділи бюджетними коштами на суму понад 645 тис грн (ОНОВЛЕНО)

 
Прокурор Житомирської області Олег Василів підписав повідомлення про підозру  міському голові одного з міст у розтраті чужого майна шляхом зловживання своїм службовим становищем, за попередньою змовою групою осіб, в особливо великих розмірах та службовому підробленні, що спричинило тяжкі наслідки, за ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 366 КК України.
Підписане повідомлення про підозру приватному підприємцю, депутату цієї міськради, у скоєнні злочину за ч. 5 ст. 27, ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 191, ч. 3, 4 ст. 358 КК України (пособництво у розтраті чужого майна, за попередньою змовою групою осіб, у особливо великих розмірах, підроблення та використання офіційного документа з метою привласнення чужого майна).
Обом фігурантам справи 14.04.2020 підозри вручив заступник керівника Коростенської місцевої прокуратури.
Третьому фігуранту справу 17.04.2020 також повідомлено про підозру у скоєнні злочину за ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 366 КК України.
За даними слідства, міський голова, за попередньою змовою з директором приватного підприємства, під час виконання договорів підряду про капітальний ремонт доріг в одному з райцентрів, достовірно знаючи, що будівельні роботи не виконувалися, у грудні 2018 року підписали офіційні документи про їх виконання.
 Крім цього, міський голова, діючи за аналогічною схемою, підписав з іншим приватним підприємцем-депутатом цієї ж міськради підроблені документи про виконані послуги з технічного нагляду, які фактично не надавалися.
У подальшому, на підставі неправдивих документів, із міського бюджету на рахунок підприємства та приватного підприємця було безпідставно перераховано кошти на загальну суму понад 645 тис грн.
Таким чином, фігуранти справи заволоділи коштами міської ради на загальну суму понад 645 тис грн, що є особливо великим розміром.
Незаконні дії посадовця та його спільників викрито правоохоронцями спільно з Управлінням СБУ в області.
Вказані обставини  повністю підтверджені належними та достатніми доказами в сукупності, зібраними у ході досудового розслідування кримінального провадження.
Досудове розслідування проводить місцеве відділення поліції.
Процесуальне керівництво здійснює Коростенська місцева прокуратура.
Хід досудового розслідування перебуває на контролі прокуратури області.
 
Прокуратура Житомирщини у соцмережах: Тwitter  Facebook  Telegram

Автор: Пресслужба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 5052