Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.04.2020

На Житомирщині під час обшуку у підозрюваних у незаконному позбавленні волі людини знайдено пістолет, бойові патрони, пневматичну гвинтівку, холодну зброю та підроблений паспорт

Коростишівською місцевою прокуратурою у ході процесуального керівництва, у середу, 22 квітня 2020 року, погоджено повідомлення про підозру трьом особам у незаконному позбавленні волі людини.
Наразі слідчим поліції, у встановленому законом порядку, усім трьом особам повідомлено про підозру у скоєнні злочину за ч. 2 ст. 146 КК України.
Одночасно з цим, відповідно до ухвали суду, за місцем проживання фігурантів справи проведено санкціоновані обшуки, в ході яких виявлено та вилучено газовий пістолет, пневматичну гвинтівку, бойові патрони, 6 ножів, схожих на холодну зброю, паспорт із ознаками підробки та інші предмети.
Подія сталася у ніч із 21 на 22 березня цього року у Хорошівському районі.
За даними слідства, троє знайомих молодиків разом з потерпілим допомагали розвантажувати дошки місцевому жителю (родичу потерпілого). У подальшому, після спільного розпиття спиртних напоїв, між ними стався конфлікт, під час якого  ці молодики неодноразово били потерпілого, завдавши йому тілесних ушкоджень, а потім зв’язали та відвезли у лісосмугу, де залишили на ніч напризволяще.
Розслідує кримінальне провадження Хорошівське відділення поліції.
З огляду на те, що родичами потерпілого у телевізійному сюжеті висловлена думка, що фігурантам справи не повідомляють про підозру нібито у звязку із причетністю одного з них до родича-посадовця, повідомляємо, що досудове розслідування проводиться без порушення визначених чинним законодавством строків.
Додатково: санкція зазначеної статті передбачає покарання у виді обмеження волі на строк до п'яти років або позбавлення волі на той самий строк.
 
Прокуратура Житомирщини у соцмережах: Тwitter  Facebook  Telegram
 
 

Автор: Пресслужба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 1993