Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.04.2020

На Житомирщині трьом особам повідомлено про підозру в ухиленні від сплати податків на суму 8,2 млн грн унаслідок використання злочинної схеми під час розмитнення транспортних засобів

Прокуратурою Житомирської області постійно вживаються заходи щодо виявлення кримінальних правопорушень, пов’язаних із ухиленням від сплати податків, зборів (обов’язкових платежів), у тому числі вчинених у складі організованих злочинних груп.
Так, у межах процесуального керівництва, прокуратура Житомирської області погодила повідомлення про підозру керівнику підприємства та двом фізичним особам в організації схеми з умисного ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах, вчиненого організованою групою, діями яких державному бюджету завдано збитків на суму 8,2 млн грн.  
У четвер, 23 квітня 2020 року, усім трьом фігурантам справи вручено повідомлення про підозру у скоєнні злочину за ч.3 ст.28 ч. 3 ст. 212  КК України.
За даними слідства, група осіб, використовуючи підконтрольні підприємства, у тому числі й ті, які діють на території Житомирської області, впровадили схему ухилення від сплати податків під час митного оформлення транспортних засобів, що призвело до фактичного ненадходження до бюджету коштів в особливо великих розмірах на загальну суму 8,2 млн грн.
Викрито та задокументовано протиправну господарську діяльність зловмисників завдяки спільним професійним діям прокуратури Житомирської області, слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Житомирській області та ВБКОЗ УСБУ в області.
На даний час одному з фігурантів провадження застосовано запобіжний захід у виді застави на суму 147 тис грн. Клопотання щодо застосування запобіжних заходів двом іншим фігурантам справи перебувають на розгляді у суді.
На майно підозрюваних судом накладено арешт на загальну суму понад 4,2 млн грн.
 
Прокуратура Житомирщини у соцмережах: Тwitter  Facebook  Telegram

Автор: Пресслужба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 3844