Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.04.2020

У прокуратурі Житомирщини обговорили проблемні питання у діяльності та визначили першочергові заходи на найближчий період (ФОТО)

    У п’ятницю, 24 квітня 2020 року, у прокуратурі Житомирської області під головуванням прокурора області Олега Василіва відбулася оперативна нарада, на якій обговорили проблемні питання на основних напрямах діяльності та першочергові заходи на найближчий період.
    Нарада відбулася за участі заступників прокурора області, керівників структурних підрозділів апарату, керівництва місцевих прокуратур.
    У своєму виступі прокурор області Олег Василів зазначив, що важливо на часі – кожному працівнику відомства зосередитися на виконанні тих пріоритетних завдань, що постали в умовах сьогодення, та на яких акцентувалася увага на нещодавній нараді в Офісі Генерального прокурора.
    Керівник обласного відомства не став називати позитивні результати роботи з початку року, відразу перейшовши до проблемних питань, які потребують першочергового вирішення.
    «Хоча рівень злочинності в області (28,2) нижче, ніж у державі (31,8), проте не повинно залишатися поза увагою на місцях зростання злочинів проти життя і здоров’я особи, кримінальних правопорушень, пов’язаних із незаконним поводженням зі зброєю та боєприпасами», - констатував Олег Василів.
    Більше уваги необхідно приділяти роботі щодо виявленню тяжких і особливо тяжких злочинів, у тому числі пов’язаних із незаконним обігом, збутом наркотичних засобів.
    Особливі зусилля прокурори мають докласти до викриття та припинення зловживань у бюджетній сфері, де важливим завданням є відшкодування збитків,  завданих інтересам держави та територіальним громадам.  
    Для регіону сьогодні, як ніколи, є гостроактуальним завданням протидія незаконним порубкам лісу, а також якісне розслідування кримінальних правопорушень цієї категорії, викриття злочинів у сфері надро- та землекористування. 
    Прокурором області було окреслено проблемні питання й на інших  основних напрямах діяльності, таких, як захист інтересів держави представницькими заходами, ювенальної юстиції, нагляд за додержанням прав увязнених тощо.
    На оперативній нараді виступили заступники прокурора області Віталій Мякішев, Роксолана Гребенюк та Олег Мостиховський, які  ґрунтовно зупинилися на існуючих проблемних питаннях та шляхах їх вирішення.
    Також на нараді було заслухано пояснення керівників місцевих прокуратур та пропозиції щодо вирішення проблемних питань з пріоритетних напрямів роботи.
    За результатами оперативної наради при прокуророві області визначено  першочергові заходи на найближчий період, спрямовані на підвищення ефективності діяльності.
 
Прокуратура Житомирщини у соцмережах: Тwitter  Facebook  Telegram

Автор: Пресслужба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 4515