Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.04.2020

На Житомирщині адвокату повідомили про підозру у підбуренні особи до надання та наданні 10 тис грн хабара (ФОТО)

    Прокурор Житомирської області Олег Василів, у межах здійснення прокуратурою області процесуального керівництва у кримінальному провадженні, підписав повідомлення про підозру адвокату у підбуренні до надання неправомірної вигоди та її наданні службовій особі.
    У пятницю, 24 квітня 2020 року, фігуранту справи вручено підозру у скоєнні злочину за ч. 2 ст.190, ч. 4 ст. 369 КК України. Його спільнику – працівнику поліції, вже раніше повідомлено про підозру у скоєнні кримінального правопорушення.
    За даними слідства, адвокат, за попередньою змовою із працівником територіального відділу поліції, пообіцяли водію, якого було притягнуто до адміністративної відповідальності за водіння автомобілем у  стані алкогольного сп’яніння, що за 10 тис грн «уладнають питання» із суддею і він позитивно розгляне протокол, не застосовуючи адмінпокарання.
    Таки чином, підбуривши водія до надання неправомірної вигоди, шляхом обману, схилили його до надання зазначеної суми, нібито для передачі судді, хоча насправді не мали наміру передавати будь-кому ці кошти.
    Неправомірну вигоду, за погодженням із спільником, працівник поліції одержав двома траншами у різні дні. Зокрема, правоохоронцями було задокументовано 30.03.2020 одержання неправомірної вигоди  на суму 4 тис грн та 9.04.2020 на суму 6 тис грн.
    Викрито протиправні дії за процесуального керівництва прокуратури Житомирської області співробітниками Управлінням ДБР у місті Хмельницькому та УСБУ в області.
    Досудове розслідування проводить Управління ДБР у місті Хмельницькому.
    Процесуальне керівництво здійснює прокуратура Житомирської області.
 
Прокуратура Житомирщини у соцмережах: Тwitter  Facebook  Telegram

Автор: Пресслужба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 4754