Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.04.2020

На Житомирщині прокуратура спільно з правоохоронцями засновнику приватного підприємства повідомила про підозру у незаконному видобуванню піску на суму 203,8 млн грн (ФОТО)

Коростишівська місцева прокуратура здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом незаконного заволодіння землями, що створило небезпеку для довкілля, порушенні правил охорони надр та безгосподарському використанні земель, що спричинило порушення структури ґрунту, скоєного засновником та директором приватного підприємства.
У середу, 29 квітня 2020 року, процесуальним прокурором Коростишівської місцевої прокуратури спільно із слідчим Коростишівського відділу поліції засновнику приватного підприємства повідомлено про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 240 КК України.
Другому фігуранту справи – директору приватного підприємства -Коростишівською місцевою прокуратурою також підписане повідомлення про підозру у скоєнні злочину за ч. 4 ст. 240 КК України та готується до вручення.
За даними слідства, засновник приватного підприємства та директор цього підприємства, діючи за попередньою змовою групою осіб, на землях сільськогосподарського призначення (перебувають у власності близької особи засновника), розташованих за межами Стрижівської сільської ради Коростишівського району, організували незаконний видобуток корисної копалини (піску), створивши кар’єр для видобутку піщаної суміші загальною площею понад 9,3 га.
Зокрема, корисну копалину ділки видобували всупереч вимогам чинного законодавства у сфері охорони довкілля, без дозволу на користування земельною ділянкою для цілей, пов’язаних з використанням надр, без спеціального дозволу (ліцензії) на видобуток корисних копалин та без гірничого відводу і плану розробки родовища корисних копалин.
Унаслідок такої діяльності протягом 2012-2017 років протиправно видобуто понад 840 тис м3 піску.  
За результатами проведених експертиз, державі завдано шкоди на загальну суму 203,8 млн  грн.
Протиправний «піщаний бізнес» засновника та директора приватного підприємства викрито та припинено завдяки спільним діям Коростишівської місцевої прокуратури, співробітників УСБУ в області.
Наразі триває досудове розслідування, яке проводить Коростишівський ВП ГУНП в області.
Коростишівською місцевою прокуратурою і надалі будуть вживатися заходи щодо виявлення та припинення незаконного видобування корисних копалин.
Прокуратура Житомирщини у соцмережах: Тwitter  Facebook  Telegram
 
 

Автор: Пресслужба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 3657