Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.04.2020

На Житомирщині прокуратура заявила позов про повернення з незаконної оренди територіальній громаді земельної ділянки водного фонду вартістю 32,5 млн грн

Бердичівська місцева прокуратура продовжує вживати заходи представницького характеру на захист інтересів держави та територіальних громад.
Так, місцевою прокуратурою заявлено позов про визнання незаконними та скасування рішень сесій Любарської селищної ради, визнання недійсними додаткових угод та договору оренди водного об’єкту, скасування реєстрації та повернення територіальній громаді земельної ділянки водного фонду.
Наразі позов прийнятий до розгляду Любарським районним судом та відкрито провадження.
Йдеться про те, що відповідно до рішення Любарської селищної ради,  фізична особа орендувала у селі Великі Деревичі ділянку водного фонду площею понад 60 га вартістю 32,5 млн грн, до якої входила прибережна смуга, захисні споруди та ставок, що сполучений із притокою річки Случ.
У подальшому, після смерті орендаря, його син у листопаді 2019 року успадкував на підставі заповіту право користування зазначеною земельною ділянкою водного фонду,  після чого Любарською селищною радою прийнято відповідне рішення та укладено додаткову угоду.
Проте місцевою прокуратурою встановлено, що рішення органів місцевого самоврядування про надання спадкодавцю та спадкоємцю ставка в оренду, додаткові угоди до договорів та сам договір оренди водного об’єкту із спадкодавцем прийняті та укладені з істотними порушеннями вимог земельного та природоохоронного законодавства, а також без належних правових підстав.
Сфера земельних правовідносин потребує постійної уваги та контролю з боку громадян і державних органів, оскільки є бюджетонаповнюючою, тому для органів прокуратури вказаний напрямок роботи є пріоритетним.
 
Прокуратура Житомирщини у соцмережах: Тwitter  Facebook  Telegram

Автор: Пресслужба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 2107