Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.04.2020

Прокуратура Житомирщини спільно з правоохоронцями повідомили про підозру другому фігуранту справи у незаконному видобуванню піску та заподіянні державі шкоди на суму 203,8 млн грн

 За процесуального керівництва Коростишівської місцевої прокуратури триває досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення правил використання надр, що створило небезпеку для довкілля, спричинило порушення структури грунту та призвело до важкої деградації грунтів,  скоєного засновником та директором приватного підприємства.
У четвер, 30 квітня 2020 року, процесуальним керівником Коростишівської місцевої прокуратури, за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань ДСР Нацполіції України та УСБУ в області, другому фігуранту справи – директору приватного підприємства – повідомлено про підозру у скоєнні злочину за ч. 4 ст. 240 КК України.
Нагадаємо, його спільнику – засновнику приватного підприємства – вручили повідомлення про підозру у скоєнні злочину за ч. 4 ст. 240 КК України у середу, 29 квітня 2020 року.
Як повідомлялося раніше, слідством установлено, що засновник приватного підприємства та директор цього підприємства, діючи за попередньою змовою, незаконно, без відповідних дозвільних документів, видобували пісок на землях сільськогосподарського призначення, розташованих за межами Стрижівської сільської ради Коростишівського району.
Унаслідок протиправних дій незаконно видобуто понад 840 тис м3 піску на загальну суму 182,2 млн  грн.
Крім цього, економічним інтересам держави завдано збитків у великих розмірах, що становить 203,8 млн грн.
Наразі триває досудове розслідування, яке проводить Коростишівський ВП ГУНП в області.
 
Прокуратура Житомирщини у соцмережах: Тwitter  Facebook  Telegram

Автор: Пресслужба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 4178