Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.05.2020

На Житомирщині судитимуть організовану злочинну групу з п’яти осіб, обвинувачених у незаконному придбанні, зберіганні та збуті наркотичного засобу - метадону

За процесуального керівництва прокуратури Житомирської області слідчими поліції закінчено досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом незаконного придбання, зберігання та збуту наркотичних засобів у великих розмірах, скоєного організованою злочинною групою.
Наразі процесуальним прокурором затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно 5 осіб, зокрема, стосовно одного обвинуваченого - за ч.ч. 2, 3 ст. 307 КК України, стосовно інших чотирьох – за ч. 3 ст. 307 КК України.
Злочинну групу для збуту наркотичного засобу – метадону, з метою отримання незаконного прибутку, організував та очолив у квітні 2019 року житель Київської області, залучивши своїх наркозалежних знайомих.
За даними слідства, учасники організованої злочинної групи діяли за розробленою схемою, для конспірації користувалися різними операторами телефонного звязку, у розмовах вживали зашифровані слова. Діючи відповідно до визначених ролей, фігуранти справи скуповували наркотичні засоби та, зберігаючи за місцем проживання, у подальшому збували їх наркозалежним жителям Житомирської області.       
Правоохоронцями задокументовано три епізоди збуту наркотичних засобів, а також під час обшуків за місцями проживання учасників організованої групи вилучено майже 5,6 г метадону, що є особливо великим розміром, та 730,8 г канабісу.
На вилучені наркотичні засоби, кошти і майно обвинувачених, а саме, три легкових автомобілі, готівкові кошти (71,5 тис грн та 500 доларів США) на загальну суму 947 тис грн накладено арешт.
Викрито незаконну діяльність організованої групи завдяки спільним діям прокуратури області, СУ ГУНП в області та УСБУ в області.
Додатково: санкцією зазначеної статті передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від 9 до 12 років з конфіскацією майна.
 
Прокуратура Житомирщини у соцмережах: Тwitter  Facebook  Telegram

Автор: Пресслужба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 3047