Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.05.2020

На Житомирщині директор товариства ухилився від сплати податків на суму 3 млн грн – прокуратура скерувала обвинувальний акт до суду

Прокуратура Житомирської області продовжує вживати заходів з протидії та розкриття злочинів, пов’язаних із ухиленням від сплати податків, зборів (обов’язкових платежів).
Так, за процесуального керівництва прокуратури Житомирської області закінчено досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом умисного ухилення директором одного з товариств з обмеженою відповідальністю від сплати податків на суму понад 3 млн грн, унаслідок чого до державного бюджету не надійшли кошти у значних розмірах.
Наразі процесуальним прокурором обвинувальний акт у справі за ч. 1 ст. 212 КК України затверджено та скеровано до суду для розгляду по суті.
За даними слідства, керівник одного з підприємств області, аби ухилитися від сплати податків до державного бюджету, розробив та втілив спеціальну  схему фіктивної діяльності.
Зокрема, фігурант справи безпідставно сформував податковий кредит з податку на додану вартість, відобразивши безтоварні операції в документах бухгалтерської та податкової звітності щодо реалізації лісоматеріалів на адресу понад 20 фіктивних підприємств на території України.
Унаслідок реалізації такої злочинної схеми обвинувачений протягом двох років заподіяв державному бюджету збитків на загальну суму понад 3 млн грн.
У ході досудового розслідування, яке проводилось слідчими СУ ФР  ГУ ДФС в області, зібрано достатньо доказів, які підтверджують протиправні дії обвинуваченого.
Справу розглядатиме Радомишльський районний суд.
Публічне обвинувачення підтримуватиме прокуратура Житомирської області.
 
Прокуратура Житомирщини у соцмережах: Тwitter  Facebook  Telegram

Автор: Пресслужба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 2259