Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.05.2020

На Житомирщині посадовця однієї з міськрад оштрафовано на понад 5 тис грн за адмінправопорушення, пов’язане з корупцією

Коростишівською місцевою прокуратурою забезпечено розгляд адміністративного протоколу стосовно головного спеціаліста однієї з міськрад області, який вчинив адміністративне правопорушення, пов’язане з корупцією.
За результатом розгляду постановою Коростишівського районного суду особу визнано винним у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ст. 172-4 ч.2 КУпАП  (порушення обмежень щодо сумісництва та суміщення з іншими видами діяльності).  
Установлено, що головний спеціаліст з інформаційної діяльності та комунікації міськради порушив вимоги Закону України «Про запобігання корупції» у частині встановлених заборон та обмежень сумісництва та суміщення виконання функцій місцевого самоврядування й інших видів діяльності.
Зокрема, будучи призначений на посаду із 12.11.2019, у встановлений Законом термін та порядок (протягом місяця) не передав в управління іншій особі належні йому корпоративні права товариства з обмеженою відповідальністю та не вийшов зі складу управління цього товариства. 
За вчинене адміністративне правопорушення, пов’язане з корупцією, суд  застосував до посадовця адміністративне стягнення у виді штрафу на суму 5100 грн (триста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян).
 
Прокуратура Житомирщини у соцмережах: Тwitter  Facebook  Telegram

Автор: Пресслужба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 1830