Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.05.2020

На Житомирщині судитимуть двох спільників, які, жорстоко розправившись над чоловіком, закопали тіло у сараї, маючи намір ще й забетонувати

Прокуратурою Житомирської області, у межах процесуального керівництва, затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно двох осіб, обвинувачених в умисному вбивстві з корисливих мотивів, вчиненому за попередньою змовою групою осіб та у скоєнні розбою, поєднаного із заподіянням тяжких тілесних ушкоджень (п.п.6,12 ч. 2 ст. 115, ч. 4 ст. 187 КК України).   
      Злочин скоєний 7 січня 2020 року у смт Нові Білокоровичі Олевського району, 33-річним місцевим жителем, господарем помешкання, спільно із його гостем, 26-річним жителем Рівненської області.
За даними слідства, того дня обвинувачені розпивали алкогольні напої у приміщенні кухні, коли прийшов місцевий житель та запропонував придбати у нього українські монети минулих років, за що вони дали йому 30 грн. Тоді чоловік запропонував купити ще й медалі Другої світової війни. Один з фігурантів справи - гість погодився придбати, віддавши чоловіку 1800 грн за медалі.
Проте, під час обговорення вартості медалей, між господарем та продавцем виник раптовий конфлікт, у ході якого господар, з корисливих мотивів, напав на чоловіка із металевим предметом та жорстоко з ним розправився, заволодівши грошима на суму 1830 грн. У подальшому тіло перенесли у сарай і закопали. Щоб остаточно приховати сліди злочину, купили у місцевому магазині пять мішків цементу та підготували усе необхідне, щоб забетонувати місце, де закопали потерпілого.  
Публічне обвинувачення у суді підтримуватиме прокуратура Житомирської області.
Додатково: санкція суворішої статті 115, ч.2 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від десяти до п'ятнадцяти років або довічного позбавлення волі, з конфіскацією майна.
 
Прокуратура Житомирщини у соцмережах: Тwitter  Facebook  Telegram

Автор: Пресслужба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 1810