Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.05.2020

У Бердичівському районі незаконними порубками займаються сім’ями: двом братам, які зрізали у лісництві дуби, повідомлено про підозру у скоєнні злочину

За процесуального керівництва Бердичівської місцевої прокуратури триває досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом незаконної порубки лісу на території лісгоспу Чуднівського лісництва, скоєної двома місцевими жителями.
Наразі, 14.05.2020 та 15.05.2020, за погодженням із процесуальним прокурором, двом особам повідомлено про підозру у скоєнні злочину за ч.2 ст.246 КК України (незаконна порубка лісу).
За даними слідства, двоє жителів Бердичівського району, брати, 1997 та 2001 років народження, не маючи жодних дозвільних документів на вирубку лісу, незаконно, за допомогою ланцюгової пилки, зрізали для власних потреб сироростучі дуби на території Чуднівського лісництва «ДП «Романівський лісгосп АПК».
Викрито зловмисників єгерем місцевого лісничого клубу відразу після того, як зрубані дерева були розпилені на колоди.
Усі понад двадцять колод дубу, довжиною 1,60-1,65 м, діаметром майже півметра вилучені. На деревину та інструмент накладено арешт.
Також у ході досудового слідства фігурантами справи відшкодовано завдану державним інтересам та довкіллю шкоду на суму понад 33 тис грн. 
Досудове розслідування проводить Чуднівський відділ поліції.
 
Прокуратура Житомирщини у соцмережах: Тwitter  Facebook  Telegram

Автор: Пресслужба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 2431