Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.05.2020

На Житомирщині до суду скеровано обвинувальний акт стосовно особи, яка незаконно, без дозвільних документів виготовила більше 3 тис літрів етилового спирту вартістю понад 600 тис грн (ФОТО)

    Прокуратурою Житомирської області постійно вживаються заходи щодо протидії незаконному обігу підакцизних товарів на території регіону.
    Так, цьогоріч прокурорами прокуратури області, у межах процесуального керівництва, затверджено та скеровано до суду 4 обвинувальні акти стосовно 4-х осіб у кримінальних провадженнях такої категорії, досудове розслідування у яких проводили слідчі управління фінансових розслідувань ГУ ДФС в області.
    Зокрема, за процесуального керівництва прокуратури Житомирської області закінчено досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом незаконного виготовлення підакцизних товарів з використанням обладнання, що забезпечує масове виробництво таких товарів.
    Наразі, 18.05.2020, обвинувальний акт у кримінальному провадженні за ч.2 ст.204 КК України затверджено та скеровано до суду для розгляду по суті.
    Викрито та припинено протиправну діяльність нелегального цеху, який діяв у Бердичівському районі.
    За даними слідства, фізична особа, не будучи суб’єктом підприємницької діяльності та не маючи спеціального дозволу на право виготовлення і реалізацію підакцизних товарів, незаконно виготовляла етиловий спирт, з метою його подальшої реалізації.
    У нелегальному цеху, обладнаному спеціальним обладнанням, правоохоронцями виявлено та вилучено  більше 3 тис літрів етилового спирту вартістю понад 600 тис грн. 
    У ході досудового розслідування, яке проводилось слідчими СУ ФР  Головного управління ДФС в області, зібрано достатньо доказів, які підтверджують протиправні дії обвинуваченого.
    Справу розглядатиме Бердичівський районний суд.
    Публічне обвинувачення підтримуватиме прокуратура Житомирської області.
 
Прокуратура Житомирщини у соцмережах: Тwitter  Facebook  Telegram

Автор: Пресслужба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 2271