Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.05.2020

У Коростені прокуратура спільно із правоохоронцями припинили незаконну торгівлю та вилучили майже 150 літрів горілчаних виробів і 90 пачок цигарок з марками, які мають ознаки фальсифікації (ФОТО)

    Коростенською місцевою прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом придбання, зберігання з метою збуту та збут товарів з ознаками підробки акцизних марок  (ч. 1 ст. 199 КК України).
    У вівторок, 19 травня 2020 року, у межах досудового розслідування, процесуальними прокурорами Коростенської місцевої прокуратури спільно з працівниками податкової міліції на території Коростенського кооперативного ринку проведено обшуки у місцях зберігання та реалізації фальсифікованих алкогольних напоїв та тютюнових виробів із підробленими марками акцизного податку встановленого зразка.
      У ході санкціонованих обшуків виявлено та вилучено майже 150 літрів фальсифікованого алкоголю та 90 пачок цигарок, маркованих відомими брендами, з підробленими акцизними марками.
      За даними слідства, групою осіб, без відповідного офіційного дозволу та ліцензій організовано діяльність з незаконного розповсюдження підакцизних товарів у мережі торговельних закладів міста Коростеня та району.
     На даний час готуються клопотання до суду про накладення арешту на вилучені товарно-матеріальні цінності та призначення відповідних експертиз вилученої алкогольної і тютю нової продукції.
       Це вже другий задокументований факт продажу фігурантами справи алкоголю та тютюнових виробів сумнівної якості. Під час обшуків, проведених  17.04.2020, було виявлено та вилучено понад 700 літрів фальсифікованих алкогольних напоїв та 600 пачок цигарок із марками акцизного податку, що мають ознаки підробки.
    Досудове розслідування у кримінальному провадженні проводить Овруцький відділ поліції.
    Додатково: санкція зазначеної статті передбачає покарання - позбавлення волі на строк від трьох до семи років.
 
Прокуратура Житомирщини у соцмережах: Тwitter  Facebook  Telegram

Автор: Пресслужба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 2639