Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.05.2020

На Житомирщині організованій злочинні групі повідомили про підозру у скоєнні розбійних нападів зі зброєю та замаху на вбивство працівника поліції

За процесуального керівництва прокуратури Житомирської області триває досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом скоєння організованою злочинною групою розбійних нападів у Київській області. 
Наразі, 18-20 травня 2020 року, за погодженням із процесуальним прокурором, злочинній групі повідомлено про підозру у скоєнні кримінальних правопорушень.
Зокрема, організатора підозрюють у скоєнні злочину за ч. 4 ст.187, ч.1 ст.263 КК України (розбій з проникненням у житло, вчинений організованою групою, незаконне поводження зі зброєю). Інших трьох учасників – також за ч.4 ст.187, ч.1 ст.263 та одного з них ще й за ст.348 (замах на вбивство працівника правоохоронного органу) КК України.
За даними слідства, житель міста Києва, 1978 року народження, раніше судимий, з метою протиправного заволодіння майном та грошовими коштами заможних мешканців¸ організував та очолив стійку групу осіб, залучивши ще трьох своїх знайомих киян, 1976, 1978 та 1988 років народження.
Правоохоронці викрили та затримали групу у грудні минулого року під час розбійного нападу на будинок заможної родини, що у Києво-Святошинському районі. У ході затримання нападники чинили опір, до того ж, один із них здійснив постріл з вогнепальної зброї, цілившись в обличчя працівнику поліції.
У затриманих вилучено 3 одиниці вогнепальної зброї, приведеної в бойову готовність, боєприпаси до неї, спеціальний засіб для злому, світлошумову гранату, а також автомобілі BMW та Volkswagen Toureg, які вони використовували для скоєння злочинів.
Крім того, організатор групи підозрюється у вчиненні протягом жовтня 2017- лютого 2019, разом з іншими спільниками, трьох розбійних нападів на території міста Житомира та району.   
Зокрема, під час розбійного нападу на помешкання у селі Зарічани потерпілим було заподіяно збитків на суму майже 780 тис грн.
 Також, об’єктами розбійних нападів організатора групи і його спільників  стали ювелірна майстерня та офіс приватного підприємця у місті Житомирі, під час яких вони заволоділи чужим майном на загальну суму майже 276 тис грн.
За клопотаннями, погодженими прокуратурою, з метою відшкодування спричинених збитків та забезпечення подальшої конфіскації, на автомобілі накладено арешт.
Усім чотирьом фігурантам справи застосовано запобіжний захід у виді тримання під вартою.
Досудове розслідування, яке проводить СУ ГУНП в області, триває.
Довідково: санкція суворішої, ст. 348 КК України передбачає покарання, зокрема, позбавлення волі на строк від дев'яти до п'ятнадцяти років або довічне позбавлення волі.
 
Прокуратура Житомирщини у соцмережах: Тwitter  Facebook  Telegram

Автор: Пресслужба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 3224