Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.05.2020

На Житомирщині прокуратура спільно із правоохоронцями припинили діяльність фіктивних підприємств, незаконний прибуток яких сягає декілька сотень мільйонів гривень

За процесуального керівництва прокуратури Житомирської області триває досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом заволодіння майном шляхом зловживання службовим становищем, вчинене повторно, за попередньою змовою групою керівників підприємств (ч. 3 ст. 191 КК України). 
У середу, 20 травня 2020 року, у межах досудового розслідування, за процесуального керівництва прокуратури області, із залученням співробітників УСБУ в області проведено низку санкціонованих обшуків в офісах приватних підприємств та за місцем проживання працівників підприємства.
Під час обшуків виявлено та вилучено комп’ютерну техніку, бухгалтерські документи, печатки фіктивних підприємств, банківські картки та іншу офіційну і чорнову документацію про виконані фінансові операції й зняття коштів з банківських рахунків.
За даними слідства, жителі Житомира, з метою одержання незаконного прибутку, організували фіктивну господарську діяльність з продажу сільськогосподарської продукції агрофірмам міста Києва та інших шістьох областей.
 У своїх незаконних оборудках фігуранти справи використовували фіктивні підприємства. У цілому, із жовтня 2019 року - дотепер прибутки зловмисників сягають декілька сотень мільйонів гривень.
Наразі у кримінальному провадженні тривають необхідні слідчі (розшукові) дії, встановлюється причетність до організації протиправної діяльності інших осіб, вирішується питання щодо призначення відповідних експертиз.
Досудове слідство проводить СУ ГУНП в області.
 
Прокуратура Житомирщини у соцмережах: Тwitter  Facebook  Telegram

Автор: Пресслужба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 2611