Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.05.2020

Двох депутаток-директорок - комунальної установи та дитсадка у Романівському районі оштрафовано за допущений конфлікт інтересів

Новоград-Волинською місцевою прокуратурою забезпечено участь у розгляді судом адміністративних протоколів щодо скоєння депутатами однієї із селищних рад Романівського району правопорушень, пов’язаних з корупцією.
Установлено, що депутатка селищної ради, директорка комунальної установи, під час голосування на сесії щодо затвердження рішення про надання їй дозволу на виготовлення технічної документації із землеустрою з метою подальшого отримання земельної ділянки у власність,  проголосувала за позитивне вирішення цього питання, не повідомивши депутатів про наявний конфлікт інтересів.
Інша депутатка цієї ж селищної ради, директорка дошкільного навчального закладу, також не повідомила депутатів у встановлений законом спосіб щодо наявних суперечностей між її приватним інтересом та представницькими повноваженнями під час голосування за позитивне прийняття рішення сесії для отримання дозволу на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення  земельних ділянок  у власність її чоловіку, за яке сама також проголосувала.
Такими діями депутатки порушили вимоги ст. 28 Закону України «Про запобігання корупції» та вчинили адміністративні правопорушення, пов’язані з корупцією.
Постановами Романівського районного суду обох депутаток селищної ради визнано винними у скоєнні адміністративних правопорушень, передбачених ч. ч. 1, 2 ст. 172-7 КУпАП та до кожної застосовано адміністративне стягнення у розмірі 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 3400 грн.
 
Прокуратура Житомирщини у соцмережах: Тwitter  Facebook  Telegram

Автор: Пресслужба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 1882