Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.06.2020

Судом апеляційної інстанції підтримано позицію прокуратури Житомирщини щодо визнання недійсною додаткової угоди про закупівлю та стягнуто із постачальника 105 тис грн безпідставно сплачених коштів

За результатом розгляду апеляційної скарги прокуратури Житомирщини Північно-західним апеляційним господарським судом визнано недійсною додаткову угоду до договору щодо постачання дров паливних державним підприємством та стягнуто з постачальника безпідставно сплачені бюджетні кошти на суму 105 тис грн.
Установлено, що у червні 2018 року відділом освіти одного із районів Житомирщини (замовник) укладено із державним підприємством (постачальник) договір про закупівлю дров паливних на суму понад 2 млн грн. Крім цього, того ж дня укладено ще й додаткову угоду до договору, якою збільшено ціну за одиницю товару із одночасним зменшенням кількості товару закупівлі.
Таким чином укладена додаткова угода, відповідно до якої суттєво зменшено обсяги предмету закупівлі, а натомість збільшено ціну за товар,  порушує вимоги Закону України "Про публічні закупівлі" та не відповідає вимогам тендерної документації. Це у свою чергу призвело до  переплати бюджетних коштів на суму 105 тис грн.
Оскільки при укладенні додаткової угоди порушені приписи Закону, Північно-західний  апеляційний господарський суд дійшов висновку, що  позовні вимоги органів прокуратури є обґрунтованими, належним чином підтвердженими та такими, що підлягають задоволенню. 
 
Прокуратура Житомирщини у Тwitter  Facebook  Telegram

Автор: Пресслужба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 1696