Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.06.2020

На Житомирщині автомобіль швидкої медичної допомоги, придбаний через тендерні торги за 1,6 млн грн, виявився дешевшим майже утричі: селищного голову підозрюють у розтраті бюджетних коштів (ФОТО)

   Прокурор Житомирської області Олег Василів погодив повідомлення про підозру селищному голові однієї із селищних рад Романівського району у розтраті чужого майна в особливо великих розмірах шляхом зловживання своїм службовим становищем, вчиненого за попередньою змовою групою осіб, та службовому підробленні.
     У вівторок, 9 червня 2020 року, селищному голові вручено повідомлення про підозру у скоєнні злочину за ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 366 КК України.
    Також, Новоград-Волинською місцевою прокуратурою погоджено зміну раніше повідомленої підозри ще одному фігуранту цієї справи, директору підприємства, із ч. 4 ст. 190 (шахрайство) на ч. 5 (привласнення коштів в особливо великих розмірах) ст.191 КК України (також йому інкримінують злочин за ч. 2 ст. 366 КК України).
    Як повідомлялося раніше, товариство (переможець тендерних торгів) зобов’язалося відповідно до визначеної у договорі специфікації поставити селищній раді автомобіль швидкої медичної допомоги, за що на його рахунок із місцевого бюджету було перераховано 1 млн 610 тис грн.
    Однак насправді, за попередньою змовою директора товариства та селищного голови, селищній раді поставлено автомобіль швидкої медичної допомоги, який не відповідає визначеній у договорі специфікації, тендерній документації та вимогам ДСТУ, вартість якого – майже утричі менша.
    Третьому фігуранту справи – голові тендерного комітету селищної ради, який під час закупівлі не вжив заходів до відміни процедури відкритих торгів та відхилення тендерної пропозиції постачальника, що призвело до безпідставного перерахування товариству бюджетних коштів, повідомлено про підозру за ч.2 ст.367 КК України (службова недбалість).
    Незаконні дії викрито правоохоронцями спільно з Управлінням стратегічних розслідувань в області ДСР Нацполіції України.
    Досудове розслідування проводить Новоград-Волинський відділ поліції.
    Процесуальне керівництво здійснює Новоград-Волинська місцева прокуратура.
    Відповідно до статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Прокуратура Житомирщини у Тwitter  Facebook  Telegram
   

Автор: Пресслужба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 2502