Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.06.2020

На Житомирщині затримали начальника сектора кримінальної поліції одного з територіальних відділень поліції під час одержання неправомірної вигоди на суму 10 300 грн (ФОТО)

За процесуального керівництва прокуратури Житомирської області у вівторок, 9 червня 2020 року, близько 22.15 год, у ході здійснення оперативних заходів, правоохоронцями затримано начальника сектора кримінальної поліції одного з територіальних відділень поліції під час одержання ним неправомірної вигоди на суму 10 300 грн.
Таку суму він вимагав та одержав від фігуранта кримінального провадження, яке наразі слухається у суді, пообіцявши йому «владнати питання» щодо призначення судом мінімального покарання за скоєний ним злочин.
Наразі неправомірну вигоду вилучено, особу затримано у порядку ст. 208 КПК.
Викрито протиправні дії старшого лейтенанта поліції за процесуального керівництва прокуратури Житомирської області, співробітниками слідчого відділу територіального управління ДБР у місті Хмельницькому та УСБУ в області.
Досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч. 3 ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди службовою особою, яка займає відповідальне становище) проводить територіальне управління ДБР у місті Хмельницькому.
Процесуальне керівництво здійснює прокуратура Житомирської області.
Наразі тривають необхідні слідчі дії, вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру у скоєнні злочину, обрання запобіжного заходу та відсторонення від посади.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Прокуратура Житомирщини у Тwitter  Facebook  Telegram

Автор: Пресслужба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 1957