Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.06.2020

На Житомирщині взяли під варту підозрюваного, який погрожував фізичною розправою водію, вимагаючи постійну плату за безперешкодне перевезення пасажирів маршрутом Житомир-Бердичів

Прокуратурою Житомирської області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом вимагання грошових коштів від водія, з погрозою застосування насильства до потерпілого, вчиненого за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 189 КК України).
Наразі, 08.06.2020, процесуальним керівником забезпечено розгляд клопотання про застосування підозрюваному запобіжного заходу та ухвалою Корольовського районного суду міста Житомира особі застосовано запобіжний захід у виді тримання під вартою без права внесення грошової застави.
За даними слідства, 49-річний житель міста Бердичева, раніше засуджений за скоєння вбивства, з метою одержання майнової вигоди злочинним способом, за попередньою змовою з іншими особами, вимагав від водія, який виконував перевезення пасажирів сполученням Житомир-Бердичів, грошові кошти за нібито безперешкодне здійснення таких перевезень.
До того ж зловмисник, неодноразово телефонуючи, погрожував застосувати фізичне насильство до водія, у разі невиконання його протизаконних вимог.
Правоохоронці викрили особу 05.06.2020 «на гарячому», під час одержання грошових коштів на суму 1500 грн від водія, який, побоюючись за власне життя та здоровя, передав зазначену суму вимагачу.
Досудове розслідування проводить слідче управління ГУНП в області.
За скоєний злочин передбачено покарання – позбавлення волі строком від  трьох до семи років.
 
Прокуратура Житомирщини у Тwitter  Facebook  Telegram

Автор: Пресслужба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 2048