Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.06.2020

12 років позбавлення волі – вирок учаснику незаконних збройних формувань терористичної організації «ДНР» Верховний Суд залишив у силі

Верховний Суд погодився з позицією прокуратури Житомирської області та Офісу Генерального прокурора, залишивши в силі вирок суду першої інстанції та ухвалу апеляційного суду, якими громадянина України, жителя Донецької області засуджено до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
Таке покарання особі призначено за участь у діяльності незаконних збройних формувань терористичної організації «ДНР» (скоєння злочинів, передбачених ч. 1 ст. 258-3, ч. 2 ст. 260 КК України).
Прокуратура Житомирської області, підтримуючи публічне обвинувачення у судах різних інстанцій, на підставі зібраної досудовим слідством доказової бази, довела тяжкість скоєного особою злочину та необхідність призначення співмірного покарання – позбавлення волі строком на 12 років з конфіскацією майна.
Натомість стороні захисту постановою Верховного Суду  від 27.05.2020 у задоволенні вимог повністю відмовлено.  
У зв’язку з ухиленням особи від кримінальної відповідальності на тимчасово окупованій території України, а також на території Російської Федерації, його оголошено в розшук, досудове розслідування та судовий розгляд проведено у формі in absentia, тобто, за безпосередньої відсутності обвинуваченого у судових засіданнях, однак з обов’язковою участю захисника.
 Такий вид кримінального процесу, відповідно до практики Європейського суду з прав людини, не порушує право особи на захист.
Додатково: постанови Верховного Суду набирають законної сили з моменту проголошення, є остаточними та подальшому оскарженню не підлягають.
Для забезпечення реального виконання покарання розшук засудженого триває.
 
Прокуратура Житомирщини у Тwitter  Facebook  Telegram

Автор: Пресслужба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 1722