Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.06.2020

На Житомирщині майстру лісу повідомили про підозру у скоєнні вбивства через необережність під час полювання

У п’ятницю, 12 червня 2020 року, за процесуального керівництва прокуратури Житомирської області слідчими територіального управління ДБР, що у місті Хмельницькому, повідомлено майстру лісу про підозру у скоєнні вбивства, вчиненому через необережність (ч.1 ст. 119 КК України).
Трагічна подія сталася у грудні 2018 року, у мисливських угіддях товариства з обмеженою відповідальністю, розташованих на території Корнинського лісництва Попільнянського району.
За даними слідства, майстер лісу Попільнянського лісового господарства, беручи участь у загоні мисливських тварин під час полювання, знехтувавши встановленими правилами безпеки при проведенні облавного полювання щодо заборони стрільби, вистрілив у козуль, що раптово вибігли на галявину.
Пострілом із мисливської гладкоствольної рушниці майстер лісу вцілив в  іншого загонича, який рухався за півсотні метрів від нього. Унаслідок тяжкого поранення 35-річний чоловік помер на місці.
Відповідно до санкції зазначеної статті, за скоєний злочин передбачається покарання - обмеження волі на строк від трьох до п'яти років або позбавлення волі на той самий строк.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Прокуратура Житомирщини у Тwitter  Facebook  Telegram

Автор: Пресслужба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 1687