Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.06.2020

У Житомирі прокуратура виявила порушення під час закупівлі нафтопродуктів за бюджетні кошти на суму 2,1 млн грн

Прокуратурою Житомирської області, за результатами моніторингу відкритих джерел, виявлено порушення вимог законодавства при проведенні публічних закупівель одним із комунальних підприємств міста Житомира.
Так, у лютому поточного року комунальною установою укладено з  приватним підприємцем договір про закупівлю за бюджетні кошти понад 140 тис літрів нафтопродуктів. За умовами правочину, загальна вартість продукції склала 2, 1 млн грн.
Проте, вже протягом місяця з дня укладення договору про закупівлю сторонами без будь-яких належних на те підстав, у межах зазначеної суми, укладено низку додаткових угод, за умовами яких збільшено ціну за одиницю товару із одночасним зменшенням кількості продукції.
Такі дії замовника і постачальника не відповідають вимогам процедури публічних торгів та суперечать приписам Закону України «Про публічні закупівлі».
До того ж, згідно державних статистичних спостережень за змінами цін (тарифів) на споживчі товари (послуги) Державної служби статистики України, ринкові ціни на нафтопродукти з часу проведення закупівлі та до моменту укладення додаткових  угод змінювалися  лише у бік зменшення.
З  метою захисту інтересів держави та попередження незаконного використання бюджетних коштів, прокуратура звернулась до суду з позовом про визнання зазначених додаткових угод до договору про закупівлю недійсними.
Наразі позов прокурора перебуває на розгляді в господарському суді Житомирської області.
 
Прокуратура Житомирщини у Тwitter  Facebook  Telegram

Автор: Пресслужба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 1637