Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.06.2020

На Житомирщині директору підприємства повідомлено про підозру у скоєнні ще одного злочину, яким спричинено тяжкі наслідки економічним інтересам держави

Процесуальним прокурором Коростишівської місцевої прокуратури 22.06.2020 повідомлено директору приватного підприємства про підозру у скоєнні злочину за ч. 2 ст. 364-1 КК України (зловживання повноваженнями службовою особою юридичної особи приватного права незалежно від організаційно-правової форми, що спричинило тяжкі наслідки).
 Цей же фігурант справи, а також його спільник – засновник приватного  підприємства - підозрюються у порушенні правил використання надр, що створило небезпеку для довкілля, спричинило порушення структури ґрунту та призвело до важкої деградації ґрунтів (ч. 4 ст. 240 КК України), про що їм було повідомлено, відповідно, 29 та 30 квітня 2020 року.
Як повідомлялося раніше, обидва підозрювані, діючи за попередньою змовою, незаконно, без відповідних документів, видобували пісок на землях сільськогосподарського призначення, розташованих за межами Стрижівської сільської ради Коростишівського району.
Незаконний видобуток піску сягнув значних обємів – понад 840 тис м3 на загальну суму більше 180 млн грн.
За даними слідства, економічним інтересам держави завдано збитків у великих розмірах, що становить 203,8 млн грн.
Протиправну діяльність викрито за процесуального керівництва Коростишівської місцевої прокуратури, місцевим відділенням поліції спільно із співробітниками УСБУ в області, за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань ДСР Нацполіції України.
Наразі триває досудове розслідування, яке проводить Коростишівський відділ поліції ГУНП в області.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Прокуратура Житомирщини у Тwitter  Facebook  Telegram

Автор: Пресслужба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 2014