Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.06.2020

За фактом замаху на вбивство малолітньої дитини у Романівському районі розпочато кримінальне провадження

    Новоград-Волинською місцевою прокуратурою 24.06.2020 внесено до єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про замах на вчинення вбивства малолітньої дитини, за ч. 3 ст. 15, п.2 ч. 2 ст. 115 КК України.
Наразі кримінальне провадження передано до Романівського відділу поліції для проведення досудового розслідування та встановлення причин і обставин скоєння злочину.
За попередніми відомостями, 44-річна жителька Романівського району, забравши із собою 5-річну доньку, пішла з дому, маючи намір вийти разом із дитиною  на залізничну колію під час руху потяга.
Однак вчинити такий намір їй  перешкодили працівники поліції.
Разом з цим, працівниками відділу поліції перевірка за даним фактом проведена поверхово, без з’ясування усіх обставин справи, та у порушення вимог ч. 1 ст. 214 КПК України, відомості про вказане кримінальне правопорушення протягом 24 годин в ЄРДР не внесено.
Зазначене порушення місцевою прокуратурою виявлене у ході перевірки  додержання Романівським ВП вимог закону при прийманні, реєстрації, розгляді та вирішенні заяв і повідомлень про кримінальні правопорушення.
На даний час дитина перебуває у родичів.
Місцевою прокуратурою перед службою у справах дітей Романівської районної адміністрації ініційовано питання про відібрання малолітньої дитини у зв’язку із загрозою життю та здоров’ю.
 
Прокуратура Житомирщини у Тwitter  Facebook  Telegram

Автор: Пресслужба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 1873