Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.07.2020

Прокуратура Житомирщини домоглася у суді конфіскації у дохід держави понад 9 тонн бурштину вартістю 12,5 млн грн (ФОТО)

Прокуратурою Житомирської області забезпечено розгляд клопотання щодо спеціальної конфіскації у дохід держави незаконно здобутого бурштину вагою 9,2 тонни, який виявлено та вилучено у ході досудового розслідування кримінального провадження.
Ухвалою Корольовського районного суду міста Житомира від 22.06.2020 клопотання задоволено у повному обсязі та коштовне каміння вагою 9,2 тонни вартістю 12,5 млн грн конфісковано у дохід держави.
Виявили та вилучили незаконно здобутий бурштин у ході слідчих (розшукових) заходів, проведених у межах досудового розслідування кримінального провадження за ознаками злочину, передбаченого ст. 198 КК України (зберігання чи збут майна, одержаного злочинним шляхом).
За даними слідства, житель Одеської області у домоволодіннях, розташованих в Одеській на Київській областях, зберігав велику кількість бурштину. Зокрема, під час обшуку у його домоволодіннях вилучено 9,2 тонни (292 пакети) нелегально видобутого бурштину.
Відповідно до висновків гемологічних експертиз, вилучене каміння є бурштином, вартість якого становить 12,5 млн грн.
Досудове розслідування проводилося, під процесуальним керівництвом прокуратури Житомирської області, слідчим відділом УСБУ в області, за оперативного супроводу ВБКОЗ УСБУ.
 
Прокуратура Житомирщини у Тwitter  Facebook  Telegram
 

Автор: Пресслужба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 1672