Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.08.2020

У Житомирі колишнього керівника одного з комунальних підприємств підозрюють у розтраті майже одного мільйона гривень бюджетних коштів

Житомирська місцева прокуратура здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом розтрати майна в особливо великих розмірах шляхом зловживання службовим становищем, скоєного колишнім начальником одного із комунальних підприємств Житомирської міськради.
У вівторок, 18 серпня, колишньому керівнику комунального підприємства повідомлено про підозру у скоєнні злочину за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України.
За даними слідства, керівник підприємства, зловживаючи своїм службовим становищем, під час закупівлі за бюджетні кошти дизельного пального та бензину, неправомірно уклав із приватним підприємцем 7 додаткових угод до основного договору, якими змінено умови постачання товару.
 Зокрема, діючи в інтересах постачальника, у додаткових угодах протиправно збільшено ціну за одиницю товару та зменшено кількість товару.
Такі неправомірні дії посадовця призвели до розтрати бюджетних коштів на загальну суму 958,4 тис грн, заподіявши інтересам територіальної громади шкоди у великих розмірах.
 Досудове розслідування проводить Житомирський відділ поліції,  оперативний супровід забезпечує Управління стратегічних розслідувань в області ДСР Нацполіції України.  
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Прокуратура Житомирщини у Тwitter  Facebook  Telegram

Автор: Пресслужба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 1884