Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.08.2020

У прокуратурі Житомирщини відбулася оперативна нарада за підсумками роботи поточного року (ФОТО)

 
  У прокуратурі Житомирської області 19.08.2020 відбулася оперативна нарада, на якій обговорили результати роботи поточного року на пріоритетних напрямах та подальші завдання.
    Прокурор області Олег Василів, під головуванням якого проходила нарада, у вступному слові коротко відзначив конкретні здобутки. Це, зокрема, активізація роботи у сфері земельних відносин – за процесуального керівництва органів прокуратури закінчено досудове розслідування у 6 кримінальних провадженнях, які з обвинувальними актами скеровано до суду.
    Досягнуто певних результатів і з інших пріоритетних напрямів, зокрема, щодо викриття злочинів у бюджетній сфері, під час здійснення закупівель товарів, робіт і послуг за державні кошти, а також у сфері протидії організованій злочинності  - викрито 6 таких груп, майже всі вони діяли на  пріоритетних напрямах.
    Вжитими заходами прокурорського реагування досягнуто підвищення  результативності досудового розслідування  територіальних органів фіскальної служби, Державного бюро розслідувань, Служби безпеки.
    Прокурорами предявлено позовів майже на 1,4 млн грн, що у 2,5 рази більше, ніж за аналогічний період минулого року. На понад 809 млн грн задоволено позовів. Повернуто та попереджено незаконну передачу 2262 га земель - це є одним із кращих результатів у державі.
    Особлива увага приділялася забезпеченню ефективного розслідування кримінальних проваджень стосовно неповнолітніх та про злочин, вчинені проти них, представництву інтересів держави у сфері охорони дитинства (заявлено позовів майже на 70 млн грн).
    Певних результатів досягнуто у ході здійснення нагляду за додержанням законів в установах виконання покарань та слідчому ізоляторі.  Завдяки вжитим заходам, у тому числі прокурорського реагування, на 28 % зменшився рецидив серед засуджених в установах виконання покарань у порівнянні з аналогічним періодом за минулий рік, на 16 % зменшилась кількість дисциплінарних правопорушень, вчинених засудженими в установах виконання покарань.
    Водночас, керівник обласного відомства у своєму виступі зробив головний акцент не на досягненнях, а на тих проблемних питаннях, які необхідно невідкладно вирішити.
    Попри постійну увагу до пріоритетних напрямів діяльності, суттєвого посилення потребує робота з протидії земельним правопорушенням, у сфері лісо- та надрокористування, відшкодування збитків, завданих державним інтересам і територіальним громадам.
    Подальшого зосередження вимагає представницька діяльність з питань державної і комунальної власності, у бюджетній і природоохоронній сферах.
    «Зважаючи на зміни в організації роботи у сфері захисту прав дітей і протидії насильству, кожний керівник місцевої прокуратури повинен забезпечити системний та ефективний комплексний нагляд на цьому напрямі», - поставив вимогу Олег Василів.
    Прокурор області підкреслив, що вимоги сьогодення ставлять перед органами прокуратури непрості завдання, але вони мають бути головними у  роботі, і на їх виконанні кожний прокурор має максимально зосередитися. 
    Детальніше про результати роботи, проблемні питання та шляхи їх вирішення на нараді виступили заступник прокурора області Віталій Мякішев, начальник управління Лариса Зозуля, начальник відділу Оксана Кайданович.
    На нараді також заслухано звіти керівників місцевих прокуратур.
    За результатами проведеної наради прийнято відповідне рішення та визначено заходи, спрямовані на забезпечення результативності у діяльності органів прокуратури області.
Прокуратура Житомирщини у Тwitter  Facebook  Telegram

Автор: Пресслужба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 1505