Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.08.2020

У Новоград-Волинському районі викрили нелегальну пилораму, з якої вилучили майже півсотні колод дубу і сосни та готову лісопродукцію (ФОТО)

    Прокуратура спільно з правоохоронними органами продовжують вживати заходи з протидії та викриття правопорушень щодо незаконних порубок лісу і функціонування нелегальних деревообробних підприємств.
    Так, за процесуального керівництва Новоград-Волинської місцевої прокуратури розпочато розслідування кримінального провадження за фактом незаконної порубки, перевезення, зберігання та збуту лісу (ч. 1 ст. 246 КК України)
    За даними слідства, мешканець Новоград-Волинського району на земельній ділянці комунальної власності сільської ради обладнав пилораму та тривалий час незаконно обробляв лісову сировину, яку постачали без відповідних документів.
    Під час обшуку, проведеного 21.08.2020 правоохоронцями на підставі ухвали слідчого судді Новоград-Волинського міськрайонного суду, на нелегальній пилорамі виявлено майже півсотні колод дубу та сосни (довжиною від 2,5 до 5 м, різного діаметру, окремі – понад 30 см), дубові, вільхові та соснові дошки, дубовий брус, лісопродукцію іншої категорії, а також трактор та віз, навантажений колодами сосни.
    Деревину, лісопродукцію та транспорт вилучено, вирішується питання щодо накладення арешту.
    Досудове розслідування проводить Новоград-Волинський відділ поліції. Процесуальне керівництво здійснює Новоград-Волинська місцева прокуратура.
    Наразі тривають необхідні слідчі дії, встановлюються обставини скоєння злочину та причетність до нього інших осіб, а також завдана довкіллю шкода.
Прокуратура Житомирщини у Тwitter  Facebook  Telegram
 

Автор: Пресслужба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 1911