Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.08.2020

У Новоград-Волинському прокурор області спільно із головою обласної державної адміністрації та керівниками правоохоронних відомств спілкувалися із представниками громад про проблемні питання

    У п’ятницю, 28 серпня 2020 року, у місті Новоград-Волинському відбулася спільна зустріч голови Житомирської обласної державної адміністрації Віталія Бунечка, прокурора області Олега Василіва, начальника Головного управління Національної поліції в області Юрія Олійника та заступника начальника Управління Служби безпеки України в області Олександра Судика з представниками місцевих громад Новоград-Волинського, Баранівського і Ємільчинського районів. У зустрічі також взяли участь керівник Новоград-Волинської місцевої прокуратури Олександр Башинський та голова районної державної адміністрації  Сергій Литвинчук.
    Сьогоднішня зустріч представників громад розпочалася з однієї з найболючіших проблем для місцевих жителів - забруднення Понінківською картонно-паперовою фабрикою річок Хомора та Случ на території Новоград-Волинського та Баранівського районів, яке призводить до масової загибелі тваринного і рослинного світу та створює екологічну небезпеку.
    У ході обговорення цієї проблеми Олег Василів поінформував громадськість, що за фактами забруднення річок на території Житомирщини розпочато 5 кримінальних проваджень. Оскільки викиди здійснюються у Хмельницькій області, кримінальні провадженні для подальшого досудового розслідування скеровані до Полонського відділення поліції, процесуальне керівництво здійснюють прокурори Шепетівської місцевої прокуратури. 
    «Такі викиди здійснюються періодично, і відразу фіксуються екологічними службами та щоразу поліцією розпочинається кримінальне провадження», - додав прокурор області.
    Представники громад порушували такі питання, як незаконні порубки лісу, проблема призупинення спорудження очисних споруд та котельні за бюджетні кошти, організація опалювального сезону у місті Новоград-Волинському, проблема щодо несанкціонованого завезення сміття із Львівської області на території міста.
    Стосовно законності будівництва очисних споруд та котельні, керівник Новоград-Волинської прокуратури Олександр Башинський повідомив, що розпочато кримінальне провадження, триває досудове слідство, призначена судово-будівельна експертиза.
    Директор агрофірми, землі якого, за його словами, самовільно зайняті іншим сільськогосподарським підприємством та розпочато кримінальні провадження, звернувся з тим, що наразі виникають складнощі у веденні господарства у зв’язку з проведенням певних дій у межах досудових розслідувань.
    У контексті таких обставин Олег Василів запропонував начальнику Головного управління Нацполіції в області Юрію Олійнику об’єднати  кримінальні провадження в одне та доручити їх розслідування Головному управлінню Нацполіції в області, за процесуального керівництва прокуратури області. 
    Задля детальнішого вивчення обставин та додаткових фактів у межах  досудового розслідування керівники відомств запросили директора агрофірми на особистий прийом.
    Підсумовуючи зустріч, Віталій Бунечко зазначив, що громади не залишаться наодинці із своїми проблемами, усі питання вирішуватимуть спільно.
    Під час зустрічі не пройшла повз увагу трагічна подія, яка нещодавно сталася у селі Ярунь – цинічне вбивство місцевої жительки, бібліотекаря.
    Стосовно цього резонансного вбивства Олег Василів та Юрій Олійник запевнили, що ретельно розберуться в обставинах скоєння злочину. «Ми кожному факту надамо належну законну оцінку», - додав прокурор області.
    Нагадаємо, такі виїзні зустрічі керівників області та правоохоронних органів з вивчення та вирішення проблем на місцях стали вже систематичними.
 
Прокуратура Житомирщини у Тwitter  Facebook  Telegram

Автор: Пресслужба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 1987