Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.09.2020

До адміністративної відповідальності притягнуто колишнього правоохоронця - несвоєчасно подав декларацію після звільнення з посади

За участю Коростишівської місцевої прокуратури розглянуто у суді адміністративний протокол стосовно начальника сектору кримінальної поліції одного з територіальних відділень поліції Житомирщини.
Йдеться про те, що посадовець, звільнившись із правоохоронного органу у лютому цього року, подав до НАЗК відповідну декларацію лише у липні, хоча мав би подати протягом 20 днів.
Несвоєчасне подання декларації у суді пояснив тим, що своє звільнення оскаржував у суді, а тому вважав, що подання декларації може негативно вплинути на розгляд справи. Крім того, додав, що під час одержання трудової книжки нібито йому неправильно розяснили види декларацій та строки подання.
Однак, суд не визнав таке пояснення поважною причиною.
Натомість постановою Радомишльського районного суду особу визнано винним у вчиненні правопорушення, пов’язаного з корупцією, передбаченого ч.1 ст. 172-6 КУпАП та застосовано адміністративне стягнення у виді штрафу у розмірі 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 850 грн.
 
Прокуратура Житомирщини у Тwitter  Facebook  Telegram

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1834