Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.10.2020

Взяли під варту жителя Коростеня, підозрюваного у вимаганні 3 тис доларів США у чоловіка, побитті битою та погрозах у разі несплати вбивством

     Житомирською обласною прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом вимагання, з погрозою вбивства, жителем міста Коростеня в іншого коростенця грошових коштів.
     У середу, 21 жовтня, процесуальним прокурором, у межах досудового розслідування, забезпечено розгляд клопотання щодо обрання запобіжного заходу підозрюваному у скоєнні злочину.
    Ухвалою Корольовського районного суду міста Житомира особі обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою без права внесення грошової застави строком на 60 діб.
    За даними слідства, 57-річний житель міста Коростеня, на ґрунті ревнощів до своєї співмешканки та з корисливих мотивів одержати компенсацію за так звані свої «моральні страждання», вимагав від місцевого жителя неіснуючий борг на суму 3 тис. доларів США.
    Зокрема, зустрівши чоловіка вранці у місті, завдав йому декілька ударів битою, після чого, перевізши своїм авто до одного з приватних домоволодінь, продовжив завдавати удари, вимагаючи перерахувати на банківську картку грошові кошти та погрожуючи йому вбивством у разі відмови.
    У послідуючому, побоюючись за власне життя (погрози надходили і по телефону), потерпілий перерахував частину обумовленої суми вимагачеві.
    Того ж дня, 19.10.2020, завдяки спільним скоординованим діям прокуратури, поліції та Управління стратегічних розслідувань в області ДСР Нацполіції України  фігуранта справи затримано під час чергової спроби вимагання решти суми.
    Наразі йому повідомлено про підозру у скоєнні кримінального правопорушення за ч.2 ст. 189 КК України.
     Досудове розслідування проводить головне управління Нацполіції в області.
 
Прокуратура Житомирщини у Тwitter  Facebook  Telegram
 

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1767