Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.12.2020

Прокуратура в апеляційній інстанції домоглася реального покарання – 5 років ув’язнення за злочин проти малолітньої


 
За апеляційною скаргою ювенального прокурора Новоград-Волинської місцевої прокуратури особі призначено реальне покарання за скоєний тяжкий злочин проти малолітньої.
Так, Житомирським апеляційним судом скасовано вирок суду першої інстанції у частині призначення покарання у виді позбавлення волі строком на 5 років з іспитовим строком 3 роки та постановлено новий вирок -  позбавлення волі строком на 5 років.
Установлено, що місцевий житель, 46-річний батько, тривалий час, неодноразово скоював проти своєї доньки тяжкий злочин – розбещення неповнолітньої.
Вироком Червоноармійського районного суду особу визнано винним у скоєнні кримінального правопорушення за ч. 2 ст. 156 КК України та призначено покарання у виді позбавлення волі строком на 5 років без права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю з іспитовим строком 3 роки.
Однак прокуратура не погодилася із вироком, вважаючи таке покарання неспівмірним із тяжкістю скоєного у стані алкогольного сп’яніння злочину, який мав багатоепізодичний характер та тривав протягом 7 років.
Ювенальним прокурором на зазначений вирок подана апеляційна скарга та наведені обґрунтовані доводи, з якими погодився апеляційний суд та призначив реальне покарання.
 
Прокуратура Житомирщини у Тwitter  Facebook  Telegram

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1703