Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.01.2021

У Житомирському районі підприємець незаконно користувався п’ятьма ставками площею 21 га - прокуратура заявила позов про скасування спецдозволів та повернення водойм громаді

 
Житомирська місцева прокуратура заявила позов про скасування дозволів на спеціальне використання водних біоресурсів, наданих місцевому підприємцю, вилучення з його користування та повернення п’яти ставків.
Наразі Господарським судом Житомирської області відкрито провадження та призначено справу до розгляду.
Установлено, що у жовтні 2018 року наказом Управління Держагентства рибного господарства в області видано приватному підприємцю дозволи на спеціальне використання водних біоресурсів пяти ставків площею 21 га, що на території Високопічської сільської ради Житомирського району.
Проте, в порушення вимог земельного та водного законодавства, підприємець використовував водойми (вилов риби, крім цього, мав би проводити зариблення) і прибережні землі за відсутності правовстановлюючих документів на них, а також укладеного договору оренди, не сплачуючи коштів до бюджету територіальної громади.
З метою захисту інтересів держави та територіальної громади, керівником Житомирської місцевої прокуратури пред’явлено позов до суду.
 
Прокуратура Житомирщини у Тwitter  Facebook  Telegram

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1581