Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.01.2021

Доцент національного університету вимагав та одержав 2900 доларів США хабаря – прокуратура Житомирщини скерувала справу до суду (ФОТО)

 
 
   
    Житомирською обласною прокуратурою, у межах процесуального керівництва досудовим розслідуванням, скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за фактом вимагання та одержання неправомірної вигоди доцентом одного з національних університетів міста Житомира за вплив на прийняття рішення (ч.2 ст. 369-2 КК України).
 
    За даними слідства, доцент через посередника пообіцяв абітурієнту успішне складання вступних іспитів та зарахування до університету за визначену плату – 2900 доларів США.
 
    Однак, під час одержання неправомірної вигоди був затриманий правоохоронцями.
 
    Викрито неправомірну діяльність викладача у вересні 2020 року завдяки скоординованим діям обласної прокуратури, Управління стратегічних розслідувань в області ДСР Нацполіції України та Головного управління Нацполіції в області.
 
    Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному  покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Прокуратура Житомирщини у Тwitter  Facebook  Telegram

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1874