Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.03.2021

Депутатка сільської ради проголосувала за відведення земельної ділянки для свого чоловіка, не повідомивши сесію про конфлікт інтересів – за що оштрафована на 3400 грн

Бердичівською місцевою прокуратурою забезпечено участь у розгляді судом адміністративних протоколів щодо скоєння депутаткою сільської ради Бердичівського району правопорушень, пов'язаних з корупцією.
Установлено, що депутатка однієї із сільських рад Бердичівського району у лютому 2020 року на засіданні сесії проголосувала за надання дозволу на розроблення землеустрою щодо відведення земельної ділянки для свого чоловіка, не повідомивши присутніх про наявний у неї конфлікт інтересів.
Відтак, депутатка порушила вимоги ст. 28 Закону України «Про запобігання корупції» та вчинила адміністративні правопорушення, пов’язані з корупцією.
У суді вона визнала свою вину, пояснивши таке порушення недосконалим знанням антикорупційного законодавства.
Постановою Бердичівського міськрайонного суду депутатку сільської ради  визнано винною у скоєнні адміністративних правопорушень, передбачених ч. ч. 1, 2 ст. 172-7 КУпАП та накладено адміністративне стягнення у розмірі 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 3400 грн.
 
Прокуратура Житомирщини у Тwitter  Facebook  Telegram

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1435