Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.03.2021

На Житомирщині викрили групу осіб, яка займалася незаконним виготовленням та збутом підакцизних товарів – вилучено понад 4 тонни тютюну сумнівної якості (ОНОВЛЕНО)

 
У п’ятницю, 12 березня 2021 року, Житомирською обласною прокуратурою спільно з ГУ Державної фіскальної служби в області, за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань ДСР Нацполіції України викрито групу осіб, яка займалася незаконним виготовленням та збутом підакцизних товарів на території Житомирської та інших областей.
Так, у межах досудового розслідування проведено низку санкціонованих обшуків у місцях виготовлення та зберігання незаконно виготовленої тютюнової продукції на території Житомирської, Хмельницької, Івано-Франківської та Тернопільської областей.
Під час обшуків виявлено та вилучено обладнання для обробки тютюнових виробів, 189 мішків тютюну вагою понад 4 тонни, 5 верстатів для подрібнення тютюну, 2,5 млн гільз для тютюну, чорнові записи, грошові кошти від незаконної діяльності на суму майже 240 тис. грн, автомобіль  Volkswagen LT.
За даними слідства, група осіб протягом 2020-2021 років, без відповідних офіційних дозволів організувала незаконне виготовлення та розповсюдження підакцизних товарів на території чотирьох областей. Для протиправної діяльності обладнали спеціальними верстатами цехи у гаражних та складських приміщеннях.
Досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом незаконного виготовлення, зберігання з метою збуту, збут та транспортування з цією метою фальсифікованих тютюнових виробів (ч.3 ст.204 КК України) проводить Головне управління Державної фіскальної служби в області.
Житомирська обласна прокуратура здійснює процесуальне керівництво.
Прокуратура Житомирщини у Тwitter  Facebook  Telegram

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1330