Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.03.2021

Під вартою перебуватимуть двоє житомирян, які у складі злочинної групи постачали наркотичні засоби ув’язненим

  
  У суботу, 13 березня 2021 року, Житомирською обласною прокуратурою забезпечено розгляд клопотань щодо обрання запобіжних заходів двом особам, підозрюваним у незаконному придбанні, зберіганні, перевезенні з метою збуту та збуті особливо небезпечних наркотичних засобів у місця позбавлення волі.
    Ухвалою Корольовського районного суду міста Житомира підозрюваним застосовано тримання під вартою, одному з них – із правом внесення грошової застави на суму понад 113 тис. грн.
    Інші фігуранти справи утримуються у місцях позбавлення волі, тому запобіжні заходи щодо них не обиратимуться.
    Нагадаємо, 12.03.2021 прокуратурою спільно з правоохоронцями перекрито канал постачання наркотичних засобів, через який злочинне угруповання збувало на території однієї з виправних колоній області наркотики.
    Створив стійке злочинне об’єднання ув’язнений, який відбуває покарання у цій же колонії, залучивши ще декількох засуджених та двох раніше судимих жителів Житомира. Саме їх обох, які «з волі» намагалися перекинути через огорожу на територію колонії наркотики, і затримали правоохоронці. «Наркотовар» - пакунки з канабісом і метадоном вилучено та повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 307 КК України.
    Крім цього, під час обшуку у виправній колонії також виявлено та вилучено канабіс, метадон, чорнові записи щодо придбання, розрахунків і розподілу наркотиків серед засуджених.
    Досудове розслідування проводить Головне управління Нацполіції в області, за оперативного супроводу Управління СБУ в області.
    Житомирська обласна прокуратура здійснює процесуальне керівництво.
 
Прокуратура Житомирщини у Тwitter  Facebook  Telegram
 

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1864