Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.03.2021

Житомирянину, який зруйнував пам’ятник учасникам Революції Гідності, повідомлено про підозру: прокуратура наполягатиме на взятті його під варту

Житомирською окружною прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом руйнування пам’ятника учасникам Революції Гідності, встановленого на майдані у місті Житомирі.
У вівторок, 16 березня 2021 року, за погодженням із процесуальним прокурором, жителю міста Житомира повідомлено про підозру у скоєнні кримінального правопорушення за ч. 2 ст. 297 КК України.
Також наразі до суду подано клопотання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.
З огляду на цинічний характер скоєння злочину, окружна прокуратура наполягатиме на триманні зловмисника під вартою.
За даними слідства, 14.03.2021 41-річний місцевий житель, вранці, перебуваючи на майдані ім. Сергія Корольова, підійшов до архітектурно-художньої композиції «Герої не вмирають», взяв брущатку, яка є частиною композиції, та вдарив нею по пам’ятнику учасникам Революції Гідності, що призвело до руйнування.
Завдяки спільним злагодженим діям прокуратури та поліції, злочин оперативно розкрили та встановили особу, що його скоїла.
Досудове розслідування проводить Житомирське районне управління поліції.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Прокуратура Житомирщини у Тwitter  Facebook  Telegram

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 992