Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.03.2021

Прокуратура Житомирщини наполягла на взятті під варту жительки Овруча, підозрюваної у торгівлі неповнолітніми

 
Житомирською обласною прокуратурою забезпечено розгляд клопотання про обрання запобіжного заходу жительці міста Овруч, підозрюваній у торгівлі неповнолітніми.
За принципової позиції процесуального прокурора підозрюваній обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою з правом внесення грошової застави на суму 340 тис. грн, про що Корольовським районним судом міста Житомира 12.03.2021 винесено відповідну ухвалу.
Орган досудового слідства інкримінує жінці скоєння злочину за ч. 3 ст. 149 КК України (торгівля людьми, вчинена стосовно малолітніх).
Обставини справи. Протиправною діяльністю тривалий час займалися жителі міста Овруч, мати й син. Обладнавши у власному помешканні кімнату під фотостудію, син проводив фотосесії малолітніх дівчат у відвертому одязі (судовою експертизою визнано як продукцію порнографічного змісту), фото викладав у мережі Інтернет на спеціальному сайті, а за перегляд відвідувачами одержував грошову винагороду.
Жінка підшукувала серед знайомих, здебільшого у сім’ях з економічною скрутою, малолітніх дівчат, пояснюючи матерям, ніби потрібні моделі для реклами дитячого одягу, за що «віддячувала» одягом та грошовими коштами.
Після викриття їхньої незаконної діяльності, з метою уникнення кримінальної відповідальності, жінка переховувалася, однак 11.03.2021 була затримана правоохоронцями у місті Києві.
Матеріали стосовно «фотографа» були виділені в окреме кримінальне провадження, розслідувані та обвинувальний акт за ч. 3 ст. 149 КК України скеровано до суду, де триває розгляд.
Досудове розслідування стосовно жінки, яке проводить головне управління Нацполіції в області, триває.
Житомирська обласна прокуратура здійснює процесуальне керівництво.
Прокуратура Житомирщини у Тwitter  Facebook  Telegram

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1432