Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.03.2021

За втручання прокуратури до бюджету Коростишівської територіальної громади боржник сплатить понад 70 тис. грн за оренду землі


Коростишівською окружною (на той час місцевою) прокуратурою вжито заходів представницького характеру стосовно стягнення у судовому порядку коштів за користуванням земельною ділянкою без правовстановлюючих документів.
Установлено, що в 2017 році на підставі договору купівлі-продажу нерухомості товариство набуло право приватної власності на приміщення автозаправної станції, розташоване на земельній ділянці площею майже 0,12 га у місті Коростишеві.
Відтак, власник автозаправки, відповідно до чинного законодавства,  повинен був укласти договір оренди земельної ділянки та вчасно сплачувати кошти за її користування.
Однак товариство не виконало цієї вимоги, натомість безоплатно, за відсутності правовстановлюючих документів, тривалий час використовує земельну ділянку.
Унаслідок цього бюджет Коростишівської територіальної громади недоотримав 73 тис. грн.
Заявлений прокуратурою позов про стягнення боргу Господарським судом Житомирської області задоволений, недобросовісного орендаря зобов’язано сплатити зазначену суму у повному обсязі.
 
Прокуратура Житомирщини у Тwitter  Facebook  Telegram

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1503